مضرات و معایب رنگ مو

9 کلمه|دسته‌بندی: پوست، مو و ناخن|
  • تاریخ انتشار : 1 تیر, 1400

اغلب زمانی که تصمیم می‌گیریم تغییراتی در ظاهر خود ایجاد کنیم، اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد تغییر رنگ موها است.

گرچه رنگ کردن مو سرگرم کننده است اما ممکن است تاثیرات خوبی بر روی موهای شما نداشته باشد. در بیشتر موارد، استفاده از رنگ‌های شیمیایی دارای عوارض جانبی بسیار خطرناکی است. نشانه‌ها و آسیب‌هایی که بر اثر رنگ کردن به مو وارد می‌شود همیشه بلافاصله بروز نمی‌کند. ممکن است چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد تا اثرات این مواد شیمیایی بروز کند. اگر موهای خود را به طور مکرر رنگ می‌کنید، شانس رخ دادن این عوارض جانبی بیشتر خواهد بود. بنابراین در این مقاله سایت زردارو قصد داریم در مورد اثرات رنگ‌های شیمیایی بر روی بدن صحبت کنیم.

انواع رنگ مو:

رنگ موی دائمی :این رنگ موها را حداقل باید یک بار در سال استفاده کرد تا بتواند به طور دائمی روی موهای شما باشد . این رنگ ها سطح ph بالایی دارند.

رنگ موی نیمه دائمی : این رنگ ها روی کوتیکول را می گیرند و روی پوست سر نفوذ خواهند کرد.

رنگ موهای موقتی : این رنگ ها روی پوست سر نفوذ نمی کنند و باید چند هفته یک بار استفاده شود.

دکلره کردن : دکلره به معنای روشن کردن مو برای از بین بردن تیرگی موهای قهوه ای و مشکی می باشد.

رنگ موی فاقد آمونیاک : این رنگ ها آمونیاک ندارند اما حاوی هیدروژن پراکسید می باشند و موها را نرم خواهند کرد.

رنگ موی گیاهی:رنگهای گیاهی طبیعی مانند حنا ، لیمو و عسل ، قهوه ، آب چغندر و هویج ، پوست گردو و غیره که از گیاهان بدست می آید.

رنگ مو چگونه عمل میکند ؟

رنگ کردن مو تماما به معنای رنگ گرفتن رنگدانه های مو می باشد که از طریق پرواکسید و آمونیاک انجام می شود

مو دارای دو قسمت عمده است ، فولیکول مو و ساقه مو.

فولیکول مو در ریشه مو واقع شده و هر مو را به پوست سر متصل می کند و ساقه مو از فولیکول خارج می شود و رشد میکند. فولیکول های مو حاوی سلول های زنده هستند اما ساقه مو ها اینگونه نیستند.

رنگ طبیعی مو بخاطر رنگدانه ملانین میباشد که توسط سلولهای موجود در پیاز مو ساخته و در طول ساقه مو وجود دارد و با کاهش یا توقف تولید ملانین ، موها خاکستری می شوند.

pic 11 مضرات و معایب رنگ مو

رنگ مو این رنگ طبیعی را از بین می برد و یا رنگ جدیدی به ساقه مو می دهد و می تواند طبیعی یا مصنوعی باشد.

به عنوان مثال رنگ موی دائمی مصنوعی به ساقه مو نفوذ میکند تا رنگ آن را بصورت دائمی تغییر دهد.

برای این کار ، رنگ دائمی کوتیکول – لایه بیرونی مو – را باز می کند و رنگدانه طبیعی مو را بلند می کند ، رنگدانه جدید و مصنوعی را به لایه قشر – لایه میانی مو ، رسوب می دهد.

رنگ موها چه مضراتی دارند؟

محققان و متخصصان پوست و مو با انجام آزمایش‌ها و مطالعات مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که مواد شیمیایی متعددی در فرمول رنگ موهای شیمیایی وجود دارد که می‌تواند مضرات بالقوه‌ای برای سلامتی پوست، مو و بدن ما داشته باشد.

مضرات رنگ مو در ایجاد حساسیت و آلرژی:

بدون شک در بین همه‌ی ما افرادی وجود دارند که به برخی از مواد طبیعی و شیمیایی آلرژی دارند. اما در رنگ‌های شیمیایی احتمال روبرو شدن با مواد حساسیت‌زا به مراتب بیشتر است. این آلرژی می‌تواند در مرتبه اول استفاده از رنگ مو و بلافاصله بروز کند یا اینکه در دفعه‌های دوم و سوم خود را نشان دهد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود همیشه رنگ موها را قبل از استفاده، از نظر ایجاد حساسیت امتحان کنیم.

حساسیت‌زایی یکی از شایع‌ترین معایب رنگ مو است که باعث ایجاد تورم، قرمزی، سوزش و خارش در پوست صورت،  گوش‌ها، پشت گردن، چشم‌ها و بینی می‌شود

برخی افراد در اثر استفاده از این مواد شیمیایی به ضایعه پوستی راش دچار می‌شوند. علامت ظاهری این ضایعه شامل تاول، کهیر، خشکی، ترک خوردن و ورم پوست است. مشکلات تنفسی مانند آسم، سرفه، گلودرد و التهاب ریه هم از دیگر عوارض و مضرات رنگ مو است که می‌تواند برخی مصرف‌کنندگان رنگ موها را گرفتار کند.

 

آسیب به ساختار موها:

موهایی که با استفاده از رنگ موهای بی کیفیت رنگ شوند یا با هر رنگ موی دیگری بیش از حد رنگ شوند، بسیار آسیب می‌بینند. آسیب‌های متداول شامل خشکی، شکنندگی، کدرشدن، وزشدن و ایجاد موخوره هستند. مواد شیمیایی می‌توانند رطوبت مو را خارج کرده و به ساختار پروتئینی رشته‌های مو آسیب بزنند. از این موهای آسیب دیده اصطلاحا با نام سوخته شده نام برده می‌شود که در موارد شدید چاره‌ای به جز کوتاه کردن ساقه‌های آسیب دیده مو وجود ندارد. برای پیشگیری از این معایب رنگ مو که باعث ضعف و خرد شدن موها می‌شود، باید از رنگ کردن مکرر موها خودداری کرد.

آسم:

مطالعات مختلف نشان داده است آرایشگرانی که به طور مکرر با مواد شیمیایی همچون رنگ مو سروکار دارند بیشتر در معرض ابتلاء به آسم هستند. این اسم نتیجه قرار گرفتن در معرض PPD هایی است که در رنگ مو وجود دارد. همین امر موجب می‌شود ریه‌ها حساس گردد و نفس کشیدن دشوار شود. بو کردن مواد شیمیایی مثل رنگ مو می تواند منجر به سرفه کردن ، وزوز گوش ، التهاب ریه، گلودرد و یا حمله های آسم شود.

چگونه معایب رنگ مو را به حداقل ممکن کاهش دهیم؟

در کنار دقت در انتخاب رنگ موی مناسب، باکیفیت و سالم، رعایت برخی اصول کمک می‌کند که کمتر در معرض خطرات ناشی از استفاده از رنگ مو قرار بگیرید.

۱ در هنگام استفاده از رنگ مو، حتما از دستکش مخصوص استفاده کرده و با چرب کردن پوست پیشانی، اطراف گوش‌ها و گردن با وازلین، میزان تماس مواد رنگ مو با پوست را کاهش دهید.

۲ هر رنگ مو را دقیقا مطابق با دستورالعمل قید شده روی بسته‌بندی استفاده کنید و آن را برای مدت زمان طولانی‌تر روی مو نگه ندارید. همچنین درصورتی که تخصص لازم را ندارید، از ترکیب رنگ‌های برندهای مختلف باهم خودداری کنید تا واکنش‌های شیمیایی ناخواسته انجام نشود.

۳ برای جلوگیری از شایع‌ترین معایب رنگ مو قبل از استفاده از هرمحصول، حتما تست حساسیت را انجام دهید.

۴ از رنگ کردن ابروها و مژه‌های خود با رنگ مو جدا خودداری کنید.

 5با در نظر گرفتن سرعت متوسط رشد مو که یک سانتیمتر در ماه است، تا قبل از هفته سوم یا چهارم بعد از رنگ‌آمیزی، رنگ اصلی در ریشه موها نمایان نمی‌شود. پس بطور معمول بین هر دوبار رنگ‌آمیزی در حدود ۱ تا ۲ ماه فاصله زمانی قائل شوید تا کمتر در معرض مضرات رنگ مو قرار بگیرید. همچنین اگر موهای خود را به تازگی رنگ کرده‌ اما از رنگ آن ناراضی هستید، به جای بلافاصله رنگ‌کردن دوباره، از رنگ‌های موقت یا نیمه دائمی استفاده کنید که کم خطرتر هستند.

۶ بعد از رنگ کردن مو، از شامپو، نرم‌کننده و ماسک موهای مخصوص موهای رنگ‌شده استفاده کنید. اینکار باعث می‌شود رنگ مو ماندگاری بیشتری داشته باشد و بتوانید فاصله زمانی بین دوبار رنگ‌کردن مو را افزایش دهید. بنابراین از تهدید توسط خطرات و معایب رنگ مو نیز در امان می‌مانید.

۷ در طول سال، کمتر از ۸ بار از رنگ موهای دائمی استفاده کنید.

دیدگاه خود را بنویسید