13 دلیل اصلی ریزش مو

1 کلمه|دسته‌بندی: پوست، مو و ناخن|
  • تاریخ انتشار : 3 تیر, 1400

فهرست مطالب :

بهداشت و سلامت مو تاثیری بسیار در جلوه ی بهتر صورت و ظاهر ما دارد. این بافت فیبری-پروتئینی که ریزش آن برای تمام افراد باعث نگرانی؛ استرس و گاهی بحران روحی می شود نیاز به مراقبت های ویژه ولی ساده ای دارد.

در این مقاله با زر دارو همراه باشید تا به بررسی علت های ریزش مو و راه های پیشگیری و درمان آن بپردازیم.

نازک شدن مو : نخستین علامت

در تمام افراد نازک شدن مو؛ به ویژه در منطقه جلو سر و اطراف شقیقه ها از علائم آغاز دوره ریزش مو می باشد؛ از این اگر با این واکنش رو به رو شده اید، منتظر نمانید و برای درمان و پیشگیری از شدت ریزش اقدام کنید.

عوامل بروز ریزش مو :

داشتن رژیم غذایی که بدن به ویژه پوست سر را با کمبود مواد معدنی و پروتئینی مواجه می کند از شایع ترین علل ریزش موست.

به این خاطر که بافت پیاز و ساقه مو از پروتئین کراتین ساخته می شود؛ داشتن برنامه غذایی که این نیاز را برای بدن تامین کند بسیار اهمیت دارد. افرادی که رژیم گیاه خواری دارند به صورت معمول ممکن است با ریزش مو مواجه شوند.

کمبود آهن و کم خونی نیز از علل ضعیف شدن پوست و ریشه مو می باشد.

بهترین راه برای پی بردن به سطح پروتئین و مواد معدنی دادن آزمایش خون کامل است، تا با مراجعه به پزشک بتوان درمان سریع و موثر برای توقف ریزش یافت.

با دنبال کردن رژیم غذایی کامل برای سلامت مو؛ در مدت 12 تا 20 هفته می توان وضعیت ریزش مو را کنترل کرد.

تغییرات هورمونی که در بانوان بسیار شایع است؛ چه به خاطر استفاده از روش های ضد بارداری و داروها و ایمپلنت ها باشد؛ چه به علت دیگر داروها و مشکلات هورمونی میتواند ریزش های مقطعی یا دائمی را ایجاد کند.

برای تشخیص تغییرات و مشکلات هورمونی نیز پزشک آزمایش خون را در ابتدای درمان تجویز می کند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز؛ علاوه بر ایجاد مشکلات پوستی؛ باعث ریزش مو نیز هست. به همین خاطر برای تشخیص علت و عارضه و یافتن راه درمان باید حتما با متخصص پوست مشورت شود.

برخی مواقع ریزش مو در تعداد طبیعی روزانه است ولی افراد با دیدن چند تار مو دچار اضطراب و استرس می شوند؛ همین نگرانی بیش از حد و اضطراب می تواند باعث ایجاد شوک به بدن یا پوست سر و در نهایت ریزش مو شود.

خشک یا چرب بودن پوست سر یک عامل متغیر در افراد است که گاهی عدم توازن در رطوبت سر و چربی پوست سر میتواند باعث ریزش شود.

هنگامی که پوست سر رطوبت مورد نیاز خود را از دست داده باشد؛ یا هنگامی که به علت تجمع سبوم(چربی) اطراف کوتیکول و فولیکول مو؛ راه تنفس و تغذیه مو بسته شود؛ به تدریج با ضعیف شدن پوست سر و ریشه مو مواجه می شویم.

کاهش رطوبت پوست یا افزایش بیش از نیاز چربی پوست سر باعث کوچک شدن پیاز و ریشه مو می شود و میتواند دوره ریزش طبیعی مو را کوتاه کند که در این صورت شاهد ریزش بیش از تعداد نرمال خواهیم بود.

پس با هیدراته کردن پوست سر و آبرسانی به آن میتوان تعادل بین رطوبت و چربی پوست را حفظ کرد. آفتاب شدید و گرما نیز میتواند باعث دهیدراتاسیون پوست سر و ریشه موها شود. هنگامی که از وسایل آرایشی مو استفاده میکنید مراقب باشید تا به پوست سر و ریشه موها آسیب و فشار وارد نشود.

به یاد داشته باشید که روزانه 80 تا 100 تار مو از دست می دهیم. ریزش هنگامی روی میدهد که تعدادی بیش از این را از دست داده باشیم. سر انسان به طور میانگین 100.000 تار مو دارد. هر تار مو در ماه نیم اینچ رشد می کند؛ پس از گذشت 2 تا 6 ماه دوره رشد هر تار مو متوقف میشود و می ریزد و موی جدید جایگزین می شود. این چرخه همواره ادامه دارد. به صورت نرمال 85% موها در چرخه رشد و باقی آن در فاز استراحت است.

موی دهیدراته

علل ژنتیکی از دیگر عوامل ریزش است. الگوی ریزش مو در خانم ها باعث می شود فولیکول های بالا و تاج سر به سطح طبیعی گردش تستوسترون حساس شوند. فولیکول های تحت تاثیر قرار گرفته موهایی کوتاه تر و نازک تر تولید می کنند در نتیجه حجم و تراکم مو کاهش پیدا می کند. وقتی این تغییرات صورت می گیرد، پوست کف سر بیشتر خود را نشان می دهد. برخی دیگر از انواع ریزش مو ممکن است حالتی ارثی داشته باشد مانند آلوپسی آره آتا.

وجود یک بیماری یا مشکل بالینی پنهان در بسیاری مواقع باعث ریزش است. بررسی اینکه چه مشکلی در داخل بدن باعث بروز ریزش می شود ساده نیست و نیاز به آزمایش خون و گاهی بررسی سلامت کبد دارد.

عفونت قارچی روی پوست سر تاثیر میگذارد، قارچ ها محدوده ای از سر را دچار ریزش مو میکنند که معمولا گرد است. منطقه طاس شده شاید پوست پوست یا قرمز بشود. عفونت قارچی پوست سر با داروهای ضد قارچ درمان میشود. قارچ ها به سادگی بر اثر تماس مستقیم پخش میشوند پس اعضای خانواده باید چک کنند که نشانه ها را نداشته باشند.

مدل مویی که باعث کشیده شدن ریشه مو و پوست سر می شود در طولانی مدت میتواند پوست سر را زخم و ریشه مو را ضعیف و سست کند.در نتیجه ممکن است حتی باعث ریزش موی دائم شود.

درمان انواع سرطان میتواند باعث ریزش مو؛ حتی در قسمت ابرو و مژه ها باشد. البته پس از درمان سرطان با تقویت عمومی بدن به تدریج حجم موی از دست رفته قابل برگشت است.

 

 

 

رژیم های سنگین که افراد به جهت تناسب اندام و لاغری میگیرند میتواند باعث شوک به بدن و پوست و مو شود که از شایع ترین عوارض آن ریزش مو میباشد. در هر رژیم غذایی که هستید باعث بدنتان را با مواد پروتئینی روزانه تغذیه کنید.

استرس شدید و ترومای روحی میتواند تمام قسمت های بدن را دچار ضعف و شوک کند. ریزش مو از نخستین عوارض استرس های شدید یا بیماری های روحی می باشد. مصرف داروهای اعصاب و روان نیز میتواند بدن به ویژه پوست و موی سر را تحت تاثیر قرار دهد. ریزش مو در این حالت ممکن 6تا8 ماه طول بکشد، که در این مدت باید از مکمل های تقویت کننده پوست و مو و رژیم غذایی پروتئینی استفاده کرد.

دیدگاه خود را بنویسید